Spring naar hoofd-inhoud

Brede school Othene is vanbinnen veel groter na ‘inbreiding’

TERNEUZEN - Boren, heien, stellingen in de gang en héél véél stof.  Er werd een jaar lang hard gewerkt in de brede school van Othene, gewoon tussen de lessen en kinderopvang door. Het resultaat: een veel ruimer gebouw waar intensiever wordt samengewerkt.
Ziet u niet direct verschil aan de buitenkant van de school? Dat klopt, er is niet uitgebreid maar ingebreid: de hele indeling werd veranderd zodat Elevantio-basisscholen de Parel, Irisschool en Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen meer ruimte hebben. Alleen aan de zuidzijde werd bijgebouwd. 

Dat was nodig, het aantal kinderen in de Terneuzense wijk Othene groeit. Tien jaar geleden werd de eerste steen gelegd en het gebouw is inmiddels uit zijn jasje gegroeid. Teamkamers werden al opgeofferd om lokalen te creëren. De Terneuzense gemeenteraad besloot daarom om de school te verbouwen, zodat de kinderopvang en scholen nieuwe aanwas aankunnen. Op dit moment zitten er ruim vijfhonderd kinderen.  

Feestelijke heropening
De verbouwing was niet altijd makkelijk, maar bracht iedereen dichter tot elkaar: ,,We lopen nu veel makkelijker bij elkaar binnen”, zegt unitmanager Vera Bakker van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen.  ,,We gaan ook meer samenwerken, dat gaat groeien”, zegt leidinggevende Marian de Moor van de Irisschool. De docenten en pedagogisch medewerkers hebben weer een teamkamer, die voortaan gezamenlijk is. ,,Het is nu veel meer een ontmoetingsplek”, zegt Bakker.  De feestelijke heropening was de kroon op de samenwerking. Leerlingen Leendert en Jano van de twee scholen hielden een toespraak  én kinderen brengen flyers rond in de buurt zodat iedereen een digitale rondleiding kan krijgen.

Sophie Stockman 12-03-22, 

PZC Artikel 12-3-2022

Terug