Spring naar hoofd-inhoud

Zomerschool

Welkom op de website van de Zomerschool!

WAT IS DE ZOMERSCHOOL?

De Zomerschool 2024 is een gezamenlijk project van de gemeente Terneuzen, de gemeente Sluis, Gemeente Hulst, Elevantio, Escalda en de kinderopvangorganisaties in Zeeuws-Vlaanderen.

Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie opent de Zomerschool haar deuren op een locatie in Terneuzen, Hulst en Oostburg. Specifiek voor kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Doelen van de Zomerschool zijn:

  • voorkomen van leer/vaardigheidsverlies van het afgelopen schooljaar;
  • werken aan (Nederlandse) taalvaardigheid en hiaten op rekengebied;
  • bevorderen van de sociaal-emotionele ontwikkeling;
  • vergroten van de leef- en belevingswereld;
  • vergroten van de kennis en vaardigheden.

Het onderwijsconcept “Levensecht Leren” neemt binnen de Zomerschool een belangrijke plaats in. Dit betekent dat er praktijkgerichte situaties worden gecreëerd waarin kinderen leren en samenwerken. Daarnaast geef je niet alleen les in een lokaal, maar trek je er met de kinderen op uit om onderwijsgericht aan de slag te gaan of haal je de expertise van buiten de school naar binnen.

De organisatie kent een vaste structuur in het dagprogramma. Er wordt gewerkt met een 5-gelijke-dagen model. Elke schooldag begint om 08:30 uur met inloop en start van de dag. Tussen 11:45 en 12:30 uur is er een maaltijd en een speelpauze gepland. In de middag wordt lesgegeven tussen 12.30 - 14.00 uur. De zomerschool zal met een voor de leerlingen aansprekend thema werken, die een werkwijze mogelijk maakt die aansluit op de schoolomgeving.

Iedere groep van de Zomerschool heeft een volledig bevoegde leerkracht die (deels) wordt ondersteund door een onderwijsassistent.  De leerlingen krijgen ruim 2 weken lang les. De medewerkers worden voor 3 weken aangesteld en besteden de helft van de eerste week aan scholing, voorbereiding en (verdere) kennismaking.

Wil jij deze zomer het verschil maken voor onze kinderen? Ben je klaar voor een unieke ervaring? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken enthousiaste leerkrachten en onderwijsassistenten voor de eerste 3 weken van de zomervakantie voor de Zomerscholen in Terneuzen, Oostburg en Hulst!

Dienstverband: fulltime

Aanstelling: maandag 8 t/m vrijdag 26 juli

Locatie: Terneuzen, Hulst en Oostburg

 

Lees HIER meer over de vacature.
 

Voor ouders:

Welkom op de foto website van de zomerschool.

Na inlog kunt u de foto's bekijken en eventueel downloaden voor privé gebruik.
Het spreekt voor zich dat het niet is toegestaan om foto's van andere kinderen te downloaden en verspreiden.

Alvast bedankt,

Team Zomerschool

 

Dear parents,

Welcome to the photo website of the summer school.

After logging in you can view the photos and possibly download them for private use.
It goes without saying that it is not allowed to download and distribute photos of other children then your own.

Thanks in advance,

Team Summer School